Blogin takana





Olen Marianne, 25-vuotias aktiivinen elämästä inspiroituja, jonka aika menee tällä hetkellä pääosin opintojen parissa. Käyn toista vuotta yrittäjyyden ja tiimijohtamisen opintoja Tampereen Ammattikorkeakoulun Proakatemiassa ja tämä syksy alkoikin osuuskuntien perustamisella. Meillä on 20 hengen tiimi, jonka kautta teemme erilaisia projekteja oikeille yrityksille, laskuttaen niistä rahaa ja kerryttäen näin oppia ja kokemusta yrittäjyydestä. Oma syyni hakea kyseiseen kouluun oli se, että haluan löytää näiden vuosien aikana suunnan sille, minkälaista työtä haluan tulevaisuudessa tehdä sekä toivon mukaan löytää myös ne ihmiset, joiden kanssa haluan työskennellä. Ja jotka haluavat työskennellä kanssani - luultavasti tämä jälkimmäinen on se haastavampi osuus.. Mukaan mahtuu mielettömästi erilaisia ihmisiä, joilta voin oppia ja jotka avartavat maailmankatsomustani. Osaamista löytyy monelta eri osa-alueelta ja oppimishalua sitäkin enemmän tiimin sisällä. Proakatemialla projektien tekeminen ei myöskään rajoitu oman tiimin sisälle, vaan kumppaneita voi lähteä metsästämään myös eri tiimeistä ja jälleen löytyy varmasti mahtavia tyyppejä! En ole asettanut tälle taipaleelleni sen tarkempaa päämäärää sen sisällön suhteen ja uskonkin sen tekevän matkastani mielenkiintoisemman. Toivon, että minulta löytyy rohkeutta lähteä kokeilemaan erilaisia asioita ja tätä kautta kasvan ihmisenä näiden tulevan 2,5 vuoden aikana. Puhun henkisestä kasvusta, vaikka olen kuullut huhua, että Proakatemialla on taipumusta kasvattaa ihmisiä myös leveyssuunnassa.. No, se jääköön nähtäväksi. Tämä blogin aloittaminen on ollut jo pitkään oma henkilökohtainen projektihaaveeni ja nyt ainakin se tulee toteutettua. Saan itselleni motivaatiota muiden teksteistä ja jos voin tehdä saman jollekin toiselle, niin olisihan se mahtavaa!

Oma osaamiseni ja kokemukseni työelämässä on pääosin myynti- ja asiakaspalvelutehtävistä. Ennen kouluun tuloa olin nelisen vuotta pankkialalla ja sama jatkuu myös opintojen ohessa. Kuitenkin yrittäjyys vetää puoleensa sen tuomien mahdollisuuksien vuoksi; saan itse vaikuttaa siihen mitä teen, milloin teen ja miten teen, kunhan keksin miten tällä tienaan elantoni. Olen luonteeltani määrätietoinen, kunnianhimoinen ja innostun useista asioista helposti. Vastapuolena tulee kuitenkin se, että myös kyllästyn helposti ja kun haasteet loppuvat, loppuu myös mielenkiintoni. Tykkään myös konkreettisesti nähdä työni tulokset ja saada mahdollisuuden arvioida niitä - tästä syystä projektityyppinen työ viehättää suuresti. Inspiroidun ihmisistä ja heidän tarinoistaan ja yksi ehdoton kulmakivi työlle on minulle vuorovaikutus ihmisten kanssa. En sovi yksin tehtävään toimistotyöhön pitkäksi aikaa, vaikkakin tällekin on mukava saada mahdollisuus. Kaikki kuitenkin tiedämme, että on myös niitä päiviä, kun et halua nähdä ketään tai ainakaan puhua kenellekään. Niitä päiviä varten on helpottavaa, jos on mahdollisuus myös jäädä kotoa käsin hoitamaan tehtäviään eteenpäin. Yrittäjyyden näen hyvin merkittävänä asiana niin yksilön kuin yhteiskunnankin näkökulmasta; yksilölle se luo vapauden toteuttaa itseään, samalla kun ottaa vastuun vähintään omasta työllistymisestään ja yhteiskunnallisesti yrittäjyys mahdollistaa palveluiden tuottamisen ja ylläpitämisen, työpaikkojen luomisen ja ylipäätään yhteiskuntamme ylläpidon ja kasvun. En ymmärrä miksi usein kohtaakin vastakkainasettelua työnantajien ja työntekijöiden välillä ja tuntuu, että on kilpailua siitä kumpi osapuoli on tärkeämmässä roolissa. Mielestäni tässä ollaan hieman kana vai muna-tyyppisessä ajattelussa; eihän kumpikaan olisi olemassa ilman toista.

Yrittäjyysteeman ohella elämääni kuuluu paljon asioita hyvinvoinnin ympärillä. Rakastan itse kaikkea lifestyle-tyylistä seurattavaa somessa ja elämässä ylipäätään. Inspiroidun kauniista asioista, pidän liikunnasta ja haluan voida kokonaisvaltaisesti hyvin myös terveellisen ruuan avulla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olisin mikään fanaatikko, vaan uskon enemmän tasapainoon. Kannatan tekemään sellaisia valintoja, jotka tuovat onnea; olipa se sitten vihersmoothie tai vastaleivottu korvapuusti maitolasin kera. Tai molemmat, kunhan perusteeltaan valinnat olisivat useimmiten terveellisiä. Tämä siksi, että niillä terveellisillä valinnoilla on kuitenkin pidemmän tähtäimen vaikutus oloomme, vireyteemme ja mielialaamme. Elämä on kuitenkin luonnollisesti helpompaa, kun ei aseta itselleen liian suuria rajoituksia minkään asian suhteen. Uskon, että elämästä saa eniten irti olemalla mahdollisimman avoin kaikelle ja asettamatta ennakko-oletuksia asioille. Tässä viimeisimmässä on vielä itsellenikin paljon opeteltavaa, mutta sitähän varten täällä ollaan!











- Marianne

Kommentit